Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Totes les persones grans han començat essent nens.


Il·lustració de Me Suk Oark




És extraordinari veure la intemporalitat de l'obra del Petit Princep, tot jus ara que acabem de celebrar el  70 aniversari del seu naixement.





Com ens recordava un recent article al Punt del Diari Avui, "No envellirà mai: per anys que passin, tindrà sempre la tofa punxeguda de cabells rossencs, els ulls rodons i esbatanats, el seu posat perplex damunt la corba del seu diminut asteroide B 612. Però el cas és que El petit príncep ja fa setanta anys que corre pel món, regant la seva rosa, vigilant els baobabs. Diuen que aquest és el llibre més traduït de la història després de la Bíblia, i hi ha raons que ho justifiquen:El petit príncep, sota la seva aparença càndida, és d'una extraordinària, meravellosa gravetat, la resposta d'un nen a les absurditats del món en plena II Guerra Mundial. I això sol seria encara insuficient, si no fos que tot en aquest llibre, des de la dedicatòria a Léon Werth, “quan era petit”, fins a l'últim dibuix, les dues ratlles d'una duna i una estrella flotant-hi al damunt que representen “el paisatge més bonic i més trist del món”, perquè el príncep ja no hi és, tot absolutament n'és aprofitable. L'escriptor i pilot aeri Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944) va concebre la història el 1935, quan es va estavellar amb el seu avió al desert i no va ser rescatat fins al cap d'uns dies d'extrema solitud per un beduí."




El Petit Príncep representa una icona en aquest bloc, i ha estat  gràcies al gran regal que em va fer, ja fa un temps, la meva estimada amiga Rat, en regalar-me aquesta obra bàsica de la literatura universal, acompanyant-la de la seva valuosa i sincera amistat.  

Il·lustració de Lee, Yoon-Jae

Els valors que transmet aquest petit personatge sobre la pau, la protecció del planeta, la protecció dels infants, la tolerància, l’intercanvi cultural,  fa que ens plantegem la necessitat de seguir treballant per fer un món més just.

Les reflexions filosòfiques  i poètiques frases d'Antonie de Saint Exupéry, des de la veu i l'ànima del Petit Príncep, són una font inesgotable d'ensenyaments i de valors: del treball per l'equitat, per les coses senzilles i autèntiques de la vida, per l'acceptació dels uns als altres pel que són, i no pel que tenen, de no oblidar prendre el temps necessari per mirar una flor, contemplar i admirar la seva bellesa, del rebuig al totalitarisme, sigui quina sigui la seva forma, i  per la recerca constant de la relació dels homes i dones amb la natura.

El Museu del Joguet de Catalunya /Figueres, vol celebrar aquesta data, i per fer-ho ens convida a visitar l'exposició temporal "El Petit Príncep" del 20 de març al 16 de juny,  amb l'objectiu de què puguem reflexionar sobre la nostra pròpia infantesa i gaudir de les 130 obres facilitades per l'Associació "El Petit Príncep" de Catalunya.


D'altra banda, l'editorial francesa Gallimart, celebra amb diversos actes i publicacions el 70è aniversari de la primera publicació d'aquesta obra. Des de principis d'any, l'editorial està publicant material relacionat amb "El Petit Princep", com ara el llançament d'un llibre animat, adaptat als dispositius informàtics tàctils. 





A més a més, aviat arribarà a les llibreries una edició del llibre amb la portada de Paul Bonner, la mateixa que es va publicar en format de luxe l'any 1951.

Mentrestant, us deixo amb algunes il.lustracions que la nostra estimada Pinzellades al món ha recopilat per celebrar-ho, i per a aquelles i aquells que encara no heu tingut l’oportunitat de llegir-lo, o si el voleu tornar a llegir, us deixo un enllaç amb el llibre



Il·lustració d'Ya-Ong Nero


Il·lustració de Kim Minji


Il·lustració de So Ri Yoon






Il·lustració d'Arianna Russo


Il·lustració de Nika Goltz

2 comentaris:

  1. Espero que conozcas el libro-audio "El principito" narrado por Adolfo Marsillach. Fantástico.


    http://www.ivoox.com/principito-audios-mp3_rf_1165596_1.html

    ResponElimina
  2. Sin edad a temporal siempre se puede asociar a una buena lección. Gracias por recordarlo.

    Liliana del Rosso Beltramone

    ResponElimina

Si vols fer aportacions i comentaris, pots incorporar-los en aquest espai i en breu els veuras penjat. Gràcies per compartir les vostres opinions